Educatia financiara a copiilor, o preocupare pentru companiile de asigurari

 

Educatia financiara a copiilor este o preocupare tot mai mare atat pentru companiile de pe piata bancara, cat si pentru cele din industria asigurarilor. Astfel, copiii invata sa-si insuseasca, de la varste fragede, abilitati si cunostinte despre economie si servicii financiare de baza.

METROPOLITAN Life, parte a grupului MetLife, si Junior Achievement (JA) Romania au derulat programul educational „Schimbam vieti”, in aproape 60 de scoli din 10 orase, in cadrul caruia peste 2.000 de elevi de clasa I si a II-a au invatat elemente despre protectia financiara.

 

Copiii au lucrat impreuna cu invatatorii si cu 60 de consultanti voluntari METROPOLITAN Life, experimentand situatii din viata reala care sa-i ajute sa ia decizii pe viitor.

„Educatia financiara este esentiala si poate fundamenta, de la varste fragede, cunostinte financiare care sprijina romanii sa ia decizii informate pentru viitorul lor si al familiei lor”, a declarat Emilia BUNEA, CEO METROPOLITAN Life.

In Romania, programul „Schimbam vieti” s-a derulat in perioada aprilie-mai in 60 de scoli din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Timisoara si reprezinta continuarea parteneriatului dintre JA si Metropolitan Life, inceput in 2014.

La nivel global, programul a fost lansat in 2014 si a fost derulat in Grecia, Turcia, Polonia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Egipt, Irlanda, Liban si Rusia, urmand sa fie implementat in alte 11 tari din cadrul grupului MetLife din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

 

Articol preluat 1Asig.ro

 

Share

Adauga parerea ta.