Asigurare sanatate

sanatate

Serviciile medicale private sunt in dezvoltare accelerata de mai bine de 5 ani si, in paralel cu cresterea furnizorilor privati de servicii medicale, se dezvolta si asigurarile facultative de sanatate.

Clinicile private ofera de regula doua posibilitati de plata (2 planuri):

1. abonament, pentru serviciile medicale ale unei clinici private anume, acoperind anumite consultatii si tratamente depinzand de planul ales;

2. asigurare de sanatate, prin cooperarea acestora cu societati de asigurari, astfel asiguratul va avea acces nu la una ci la o retea de clinici si spitale private din intreaga tara si uneori chiar din strainatate. O astfel de polita de asigurare poate acoperi o gama mai larga de servicii.

O asigurare de sanatate este mai avantajoasa in privinta acoperiri teritoriale, asiguratul avand acces la servicii medicale nu doar in orasul de resedinta ci si in alte zone ale tarii, iar in ceea ce priveste tratamente de specialitate acestea se pot efectua si in strainatate daca este cazul.

Ca dezavantaj am putea considera faptul ca aceasta asigurare nu acopera tratamentele la afectiuni existente anterior incheierii contractului. Astfel asiguratorul cere o consultatie medicala completa a persoanei asigurate in urma careia se vor stabili ca exceptii boli cronice existente. Aceste consultatii precedand semnarii contractului sunt decontate de societatea de asigurari.

Suma asigurata

Poate fi sub forma unei sume fixe forfetare (reprezentand o indemnizatie pe zi de spitalizare sau o suma fixa in cazul interventiilor chirurgicale) sau sub forma unor indemnizatii pentru servicii de spitalizare private si tratament medical sau chirurgical.

Prima de asigurare

Depinde in mare masura de varsta asiguratului, sexul, ocupatia acestuia (avand in vedere riscurile profesionale) si starea sanatatii asiguratului la incheierea politei de asigurare.

Costuri care pot fi acoperite de o asigurare de sanatate

* spitalizarea
* tratamentul la domiciliu dupa externare
* indemnizatia pentru maternitate
* consultatii la medic generalist
* consultatii, diagnosticare si alte taxe platite la medici specialisti (inclusiv taxe platite pentru analize medicale, radiografii, ecografii, etc.)
* interventii chirurgicale
* servicii de ambulanta
* decesul ca urmare a unor boli sau accidente asigurate
* procurare medicamente si vaccinuri
* tratament dentar
* analize laborator
* nasterea
* call center
* si altele

Toate aceste servicii se deconteaza integral sau cu anumite deduceri (coplata) la reteaua de clinici si spitale private cu care colaboreaza compania de asigurari. In functie de planul de asigurare se acopera anumite procedure/servicii stipulate in contractual de asigurare de sanatate. Majoritatea produselor de asigurare de sanatate au si limite de despagubire maxime pe an de asigurare sau tip de serviciu acoperit, dar exista si produse cu acoperire nelimitata.

Societati de asigurari care au in ofertele lor si acest tip de asigurare: Signa Iduna, Astra, Omniasig, Groupama, Axa, Allianz Tiriac, Generali si altele.

Beneficii clienti

* pastrarea standardului de viata al familiei
* asigurarea stabilitatii financiare in cazul unui eveniment asigurat
* refacerea starii de sanatate in caz de accident sau imbolnavire
* asigurarea unor standarde ridicate de servicii medicale
* transportul cu ambulanta
* internari nelimitate
* posibilitatea asigurarii familiei atat separat cat si impreuna

 

-> Solicita o oferta de asigurare de sanatate. Da click aici

Share