Rolul unui broker de asigurare

rolul brokerului de asigurariAsigurarea nu reprezinta doar procesul de vanzare- cumparare a politelor de asigurare. Contractarea si consumul serviciilor de asigurare necesita profesionalism. Clientul trebuie sa aiba anumite cunostinte legate de asigurari si sa fie informat cu privire la toate ofertele de pe piata. Clientul prefera asigurarea care se adapteaza cel mai bine la necesitatile si cerintele sale.

Dar cum sa faci o alegere corecta dintre cele peste 30 de companii ce activeaza pe piata? Cum poti sa obtii informatii impartiale? Cum sa negociezi o acoperire buna la un pret minim? Cum sa inchei un contract ce ti-ar garanta obtinerea despagubirii din partea asiguratorului la survenirea cazului asigurat?

Toate acestea, precum si raspunsul la alte intrebari intra in competenta unui broker de asigurare.

Un broker de asigurare profesionist iti poate oferi:

  • informatii cu privire la asigurari
  • consultanta de specialitate
  • o analiza financiara si solutii pentru protectie si economisire
  • recomandari impartiale
  • posibilitatea de a alege societatea de asigurari
  • posibilitatea de a alege o oferta dintr-o gama completa de oferte
  • obtinerea unor conditii si preturi avantajoase
  • suport in caz de dauna.

In ultimii ani, tot mai multi consumatori se indreapta catre companiile de brokeraj in asigurari. Aceeasi tendinta exista si in strainatate. In statele occidentale asiguratii, risk-managerii, underwriterii recunosc in persoana brokerului de asigurare, mai intai de toate, un consultant, si nu doar un intermediar, ce acorda asistenta la incheierea contractelor.

Relatia pe care o are un broker de asigurare cu un client al sau este o relatie de parteneriat, brokerul reprezentand interesele clientului in fata societatilor de asigurari.

Un specific foarte important al brokerului consta in independenta sa – un broker de asigurare nu poate fi creat de un asigurator (sau grup de asiguratori). Aceasta independenta garanteaza clientului brokerului ca interesele sale vor fi protejate in relatiile cu societatea de asigurare.

 

Iti recomandam sa citesti si articolul „Ce este asigurarea?„.

Share